Opskrift på Bellahøj Kirkes lammesteg

Opskrift på Bellahøj Kirkes lammesteg


# Forside blog
Udgivet fredag d. 12. april 2019, kl. 15:01

Her kan du se Lis Lynge fortælle om hvordan hun tilbereder lammestegen.

Opskrift til 6 personer
Ca. 1,7 kg. udbenet lammekølle
frisk rosmarin
olivenolie
hvidløg
citronpeber
salt
2-3 rødløg
4-5 dl. rødvin

Sådan gør du:
Kom frisk rosmarin og hvidløg ind hvor benet har siddet.
Stik hvidløgsfed ind under overfladen af stegen.
Krydr hele stegen med citronpeber, salt og rosmarin.
Læg stegen i et fad med hele hvidløg og kvarte rødløg.
Sæt fadet i køleskabet et par timer.
Hæld rødvin over stegen og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time (afhængig af størrelse).
Hæld mere rødvin over stegen undervejs.

Tips
Den friske rosmarin kan du lade ligge lidt i olivenolie, inden du krydrer stegen.

Til stegen kan du servere flødekartofler, tomatsalat og myntegele.

Her finder du opskriften på Bellahøj Kirkes lammesteg som pdf