Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Se sommerudstillingen

Se sommerudstillingen


# Forside blog
Udgivet fredag d. 3. juni 2022, kl. 13:56

Svend Lassens tema er naturen. Natur kan være alt: hele universet, stjerner, planeter, måner, dyr, mennesker, træer og planter, vandet med fisk, koraller og tang, vulkaner og jordskælv. Og så er det microverdenen med atomer og molekyler, stof og antistof.

Motiverne har Svend fra oplevelser i hverdagen og fra rejser og udflugter. Nogle er malet med surrealistisk baggrund efter fri fantasi.


Svend Lassen udstiller i hele juni og juli måned. Du kan se udstillingen i kirkens åbningstid, ved gudstjenester og arrangementer. Du kan også møde Svend ved  sommerfredagscaféen d. 15. juli kl. 14.


Svend fortæller:

"Lige siden jeg den første gang tegnede en streg på et stykke papir med en blyant eller kuglepen, har det fascineret mig, hvordan streger kan danne motiver. Igennem årene er motiverne udviklet sig til rigtige tegninger. 

Da jeg startede i Rudolf Steiners børnehave og skole sidst i 1960’erne, prøvede jeg at male med vandfarver på vådt papir, så farverne flyder ind i hinanden og danner nye farver. Det var en spændende farveleg, inden jeg lavede figurer som træer, landskab, himmel, sol, søer, huse og til sidst mennesker og dyr mm. Jeg tegnede også med fedtfarver, oliekridt, bivoksfarver og penoltus-ser mm. 

I mine sene teenageår lærte jeg at tegne med kul, pastelkridt og oliemaling på lærred samt at fotografere.

Som voksen cyklede eller kørte jeg på knallert ud i naturen, hvor jeg sad ved en sø, i en skov, en høj, en mose eller landskab og malede akvareller af det jeg så.

Senere gik jeg på Københavns Kommunes Aftenskole og lærte mere om farveteknikker, skyggevirkninger samt forgrunds- og baggrundsbelysninger mm. Det vil sige at baggrunden skal males med en lysere nuance, jo længere horisonten fader ud af billedet.

I dag maler jeg med akrylmaling på lærred, akvarelmaling på indisk bomuld, kunstfarveblyanter ved navn Caran D’ache på papir og sort/hvide motiver af en sort fiberpen, som forestiller tusch-tegninger. De fire teknikker går igen i de fleste af minemotiver.

I dag er jeg 55 år, og er ved at oprette min egen hjemmeside af mine kunstværker, som for det meste er malerier og tegninger."

Du kan se Svends malerier på http://svendsmalerier.dk/