​Bellahøj Kirke bliver Grøn Kirke

​Bellahøj Kirke bliver Grøn Kirke


# Forside blog
Udgivet onsdag d. 21. august 2019, kl. 12:29

”Selvfølgelig skal der mere til for at redde verden, end at Bellahøj Kirke affaldssorterer og lader bedene gro lidt vildt. Men ved at gøre hvad vi kan i hverdagen, er vi med til at insistere på håbet om, at det er muligt at gøre fremtiden mere lys for vores klode og fremtidige generationer”, siger Hanna Smidt, der har stået i spidsen for det grønne udvalg i Bellahøj Kirke.

Grøn fra top til tå

For at blive Grøn Kirke har Bellahøj Kirkes grønne udvalg gennem de sidste 6 måneder arbejdet med en tjekliste, som Danske Kirkers Råd står bag. Tjeklisten har 48 punkter indenfor 6 kategorier (kirkens liv, kommunikation, indkøb, energiforbrug, transport & udearealer og affald). For at blive registreret som Grøn Kirke skal man kunne sætte kryds ved mindst 25 punkter og mindst 2 i hver kategori. Mange tiltag er sat i gang indenfor hver kategori og nu kan Bellahøj Kirke sætte 39 krydser. Kirken har lavet en handlingsplan, og det grønne udvalg følger arbejdet.

Bellahøj Kirke vil også gerne hjælpe andre til at tænke mere bæredygtigt. ”Vi har sat kasser op til indsamling af stearinstumper, briller, frimærker, mobiltelefoner – ting vi måske ellers ville smide væk, men som faktisk kan bruges til gavn for f.eks. befolkninger i verdens fattige områder. Vi vil gerne sørge for at disse indsamlede ting kommer steder hen, der gør brug af dem”- fortæller Hanna.

Grønne gudstjenester og reception

Fra 1. september til 4. oktober er temaet i kirken ”Skabelsestid”. I disse uger vil gudstjenesterne bære præg af et fokus på Guds skaberværk. Man vil også kunne opleve dette i gudstjenestens form (udendørs gudstjenester) og musikvalg. Kirkens høstfest d. 22. september vil bære præg af det grønne fokus – bl.a. med en grøn bod og indsamling til et vandprojekt i Malawi, hvor mange lider under klimaforandringerne.

Her kan du finde DR´s omtale af Grøn Kirke: https://www.dr.dk/nyheder/regi...

Og her kan du læse Politikens omtale (tirsdag 10. september 2019)