​Bellahøjmesse ved Asser Skude

# Præstens blog
Udgivet søndag d. 22. marts 2020, kl. 13:42

Bellahøjmessen er desværre aflyst, men her kan du læse Asser Skudes miniprædiken over søndagens tekst.

Guds rige er midt iblandt os. Her og nu. En virkelighed, der er til at forholde sig til. Det en virkelighed som er langt mere spændende og rig på oplevelser, end noget reality show på TV nogensinde bliver.

I vores moderne samfund kan man iagttage stigende tendens til at mennesker lader sig fascinere af alt andet end nuet og øjeblikket. At vi lader os fascinere af alt andet end det daglige og almindelige liv - lader os fange af en forventning om noget kommende eller noget bedre. Et stadigt større antal mennesker finder interesse i at følge med i andres liv på TV i form af reality shows, hvor man jo følger mennesker leve deres liv. Ikke nogen fordømmelse i at folk kigger med, spændende og lokkende er det jo at følge med i fra dag til dag, time til time. Hvorfor vælger så mange af os at bruge så meget tid på f.eks. "X-Factor" eller "Paradise Hotel" osv.? Hvorfor giver vi opmærksomheden til TV-programmer i stedet for at give vores eget liv, den opmærksomhed, som det i virkeligheden fortjener?

Én har sagt: "Denne dag er den første i resten af dit nye liv". Lad det være mottoet til dagens evangelium. Og lad os give det ekstra fylde og sige. "Denne dag er den første i dit evige liv, hvis du modtager Guds rige, som ligger lige foran dine fødder. Du skal blot tage dine første små skridt! Jesus siger: "Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort". Det er da glædeligt og værd at fejre en søndag midt i fastetiden.