Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Aftenrum med Mette Holm

NOV
04

Aftenrum med Mette Holm


Torsdag d. 4. november 2021, kl. 19:00
Bellahøj Kirke, Frederikssundsvej 125A, 2700 Brønshøj
Fri entré
Aftenrum med Mette Holm

Mette Holm giver en introduktion til Haruki Murakami og en fortælling om de kvindelige forfattere, der er fulgt i hans kølvand.

Haruki Murakami er en populær japansk forfatter og oversætter. Hans værker er oversat til mange sprog, og Murakami nævnes til tider som en potentiel modtager af nobelprisen i litteratur. Hans tredje roman, En vild fårejagt, indbragte ham den prestigefyldte japanske litterære pris, Noma-prisen (Wikipedia).

Haruki Murakami forfører læseren ind i sine mystiske, surrealistiske og filosofiske universer, hvor det er svært at skelne drømme fra virkelighed. En mandlig hovedperson fungerer ofte som en slags detektiv, der leder efter en tabt kærlighed, og som læser drages man ind i såvel personernes mentale som geografiske rum. Sproget er let tilgængeligt og nøgternt, og dog levendegør Murakami ethvert billede, så man sidder tilbage med en æstetisk grundfølelse blandet op med filosofisk udfordring (Kilde: https://forfatterweb.dk/oversi...)

Mette Holm er cand. mag. i japansk og antropologi og arbejder som litterær oversætter. Hun oversætter primært fra japansk til dansk, men kan også oversætte fra engelsk og fransk. Mettes primære forfatter er Haruki Murakami, men hun har også oversat Ryu Murakami, Banana Yoshimoto, Kenzaburo Oe, Taichi Yamada, Natsuo Kirino, Hiromi Kawakami og Jiro Taniguchi. Mette har tekstet tv og biograffilm i 26 år fra ovenstående tre sprog og har også oversat en række mangaer og skrevet manus til dubbing af tegnefilm.