Pilgrimsvandringer med Bellahøj kirke

21. juli 2021

Hilsen fra sognepræst Peter Møller Jensen
Sogne- og pilgrimspræst med speciale i tro, håb og kærlighed

Kære pilgrimsvenner

Sommeren er over os, og det har forhåbentlig givet anledning til mange fine ture ud i det danske land – ja, måske endda helt til det store udland!

Vi i Bellahøj kirkes pilgrimsgruppe står selvfølgelig også og tripper for at komme afsted igen – og nu er der lys forude, for allerede om et par uger tager vi igen fat på vores vandringer på Nordsjællandsruten.

I foråret nåede vi over 4 skønne etaper fra Helsingør til Farum – og i de kommende måneder venter så de sidste 3 etaper med ca. 44,5 km. mod Roskilde!

Vi lægger ud lørdag d. 7. august med strækningen fra Farum til Slagslunde, en tur på ca. 15 km. gennem den gamle Farum landsby med en fin gammel kirke og en smukt beliggende kirkegård, videre langs Farum sø og Mølleådalen med Bastrup sø, før vi gennem skov og åbent land når frem til Slagslunde med endnu en fin landsbykirke. Dagens indre vandring er centreret om en af de syv pilgrimsnøgler: Fællesskab.

De to resterende etaper følger lørdag d. 11. september (Slagslunde-Gundsølille, ca. 16,5 km.) og lørdag d. 16. oktober (Gundsølille-Roskilde, ca. 13 km.).

Indimellem disse to vandringer er vi jo en hel del, nærmere bestemt 29 pilgrimme, der fra onsdag d. 22. til søndag d. 26. september drager ned til Sydslesvig for at vandre i det gamle danske land og fejre genforeningen for 100 år siden. Med base i den hyggelige havneby Flensborg begiver vi os sydpå med Slesvig by og domkirke som et flot mål. Jeg kan ikke klemme flere ind på holdet, men I er velkomne til at skrive tilbage, hvis I vil på ventelisten.

Her er praktisk info om den kommende vandring:

Lørdag d. 7. august

Nordsjællandsruten – fra Farum til Slagslunde (ca. 15 km.)

Afgang fra Bellahøj kirke kl. 9.15, mulighed for tilslutning på Bellahøj (Borups Allé) (bus 68 mod Lyngby st.) kl. 9.25, på Stengården st. (S-tog B mod Farum) kl. 9.52 og på Farum st. kl. 10.05. Direkte forbindelse til Farum med S-tog B fra København H kl. 9.27.

Afgang fra Slagslunde kirke kl. 15.40, ankomst til Kildedal st. kl. 16.00, Husum st. kl. 16.18, Husum Torv kl. 16.23 og Bellahøj kirke kl. 16.35.

De, der skal tilbage til parkerede biler ved Farum st., følges med os andre med bus og S-tog til Ballerup st. og fortsætter med bus 500S mod Kokkedal st. (afg. kl. 16.24) til Farum Bytorv, ank. kl. 16.41.

Der kræves ikke tilmelding til endagsvandringerne – mød blot op ved Bellahøj kirke, ved startstedet ved Farum st. eller ved et af tilslutningsstederne.

Husk rejsekort eller periodekort – samt evt. mundbind til brug ved påstigning og afstigning i busser og tog.

PS: Hvis I har lyst til at opleve en Bellahøjmesse i den kommende tid, så skal I være så velkomne! Det er mig, der trækker i den sorte kjole begge de næste to søndage kl. 10.30 – og søndag d. 1. august er det endda en udendørs gudstjeneste, idet vi trækker over i Brønshøjparken lige overfor kirken, hvor vi i smukke fredfyldte rammer kan fejre Bellahøjmesse under åben himmel. I tilfælde af dårligt vejr rykker vi naturligvis ind under kirkens beskyttende tag.

De bedste – og varmeste – pilgrimshilsener

Peter

Klik her: Nyhedsbrev om pilgrimsvandringer og udfyld formularen. Så får du fremover tilsendt sognepræst Peter Møller Jensens nyhedsbreve om pilgrimsvandringer.

Pilgrimskalender