Pilgrimsvandringer med Bellahøj kirke

12.04.2021

Hilsen fra sognepræst Peter Møller Jensen
Sogne- og pilgrimspræst med speciale i tro, håb og kærlighed

Kære pilgrimsvenner

På lørdag d. 17. april kalder atter de lange veje - vi er klar til 2. etape på Nordsjællandsruten - fra Mørdrup til Fredensborg (14,5 km.)!

Vi er i den lyse tid mellem påske og pinse, og i det hele taget er der vel en optimistisk forårsstemning i luften, som ser frem mod en tilværelse uden alle de restriktioner, der har lagt bånd på alle vores udfoldelser i alt for lang tid.

Denne gang må vi endda være helt op til 50 deltagere, så jeg har lagt ventelisten langt væk og indbyder med stor glæde jer alle sammen til at vandre med på lørdag!

Der vil derfor heller ikke være brug for tilmelding - I sørger bare for at koble jer på den fælles transport med bus og tog frem og tilbage til Nordsjælland - eller køre selv og møde os andre ved Mørdrup station kl. 10.00. Fra vores mål i Fredensborg er der direkte tog tilbage til bilerne i Mørdrup, så det er nemt at organisere.

På den indre pilgrimsvandring vil vi tage fat på påskens budskab om livets sejr over døden - hvad betyder det egentlig for os nutidsmennesker, at vi i påsken fejrer Jesu død og opstandelse? Udstikker hans skæbne også en vej for os? Hvordan finder vi den vej hver især?

Jeg glæder mig til en skøn vandring sammen med jer på lørdag - måske med et rekordstort antal deltagere på banen?

Lørdag d. 17. april

Nordsjællandsruten - fra Mørdrup til Fredensborg (ca. 14,5 km.) - mellem påske og pinse

Afgang fra Bellahøj kirke kl. 8.30, mulighed for tilslutning på Nørrebro St. kl. 8.43, på Hellerup St. (Kystbanen) kl. 8.55, på Helsingør St. kl. 9.50 og på Mørdrup St. kl. 10.00.

Afgang fra Fredensborg St. kl. 15.07, ankomst til Hellerup St. kl. 15.50, Nørrebro St. kl. 16.08 og Bellahøj kirke kl. 16.18.

De, der skal tilbage til bilerne ved Mørdrup St., har tog fra Fredensborg St. kl. 15.29 med ankomst til Mørdrup St. kl. 15.37.

Og hvad sker der så senere på foråret?

Jo, den oprindeligt udskudte tur til Sydslesvig, hvor vi skulle fejre genforeningen med at vandre fra grænsen ned til Slesvig by gennem det gamle danske land, er atter blevet udskudt, da det ikke virker sandsynligt med en grænseåbning allerede medio maj. Så den gemmer vi til september - og håber at alt kan lade sig gøre til den tid!

I stedet for vil vi i løbet af et par af dagene efter Kristi Himmelfart fortsætte på Nordsjællandsruten, således at vi fredag d. 14. maj går fra Fredensborg til Allerød (18.5 km.) og dagen efter, lørdag d. 15. maj, sætter kursen videre fra Allerød til Farum (15 km.). Jeg er sikker på at det trods alt også kan blive en fin oplevelse at vandre sammen over to dage i træk - selvom vi tager hjem og overnatter hver for sig... Glæd jer til to fine vandringer i de skønne majdage, hvor naturen viser sig fra sin allerbedste side!

Endnu en oplevelse står for døren: Årets retræte på Birgittasøstrenes kloster i Maribo blev udsat fra de første dage i det nye år til dagene op mod pinse - og det tror vi heldigvis på kan lade sig gøre! Det er derfor tid til at overveje om I vil med til Maribo fra torsdag d. 20. maj til pinsedag, søndag d. 23. maj, hvor retræten afholdes som en pinseretræte med temaet: "Kom, Gud Helligånd, fyld vore hjerter, og tænd i os din kærligheds ild!" Jeg står for retræten i samarbejde med Hanna Smidt, der underviser i yoga i kirken og som også vil lede meditationerne undervejs. Vi kan være 19 deltagere i alt på klostret, så udover Hanna og jeg er der 17 pladser på holdet. Prisen for retræten er 1.200 kr. inkl. ophold i enkeltværelser og fuld forplejning, hvilket kan lade sig gøre takket være et klækkeligt tilskud fra Bellahøj-Utterslev sogns menighedsråd. Retræten er derfor også forbeholdt medlemmer af Folkekirken, der enten bor i sognet eller har løst sognebånd til en af os præster. Hvis nogen af jer pilgrimme, der opfylder kriterierne, er interesseret i at komme med til Maribo, så skal I skrive tilbage til mig i løbet af uge 15, senest søndag d. 18. april, og melde jeres interesse. Derefter vil I få at vide om I er kommet med - og om betalingsfrister m.m. Ingen kender de gældende restriktioner til den tid, men jeg medsender det foreløbige retræte-program, så I kan få en fornemmelse af forløbet, hvor der ud over en stor vægtlægning på stilhed også indgår muligheder for at deltage i guidede meditationer og yoga. Og så vil der naturligvis også være tilbud om meditative vandringer ude i det skønne landskab omkring klostret.

Husk at melde jer til turene, helst på mail pmj@km.dk, tak!

De bedste pilgrimshilsener

Peter

Klik her: Nyhedsbrev om pilgrimsvandringer og udfyld formularen. Så får du fremover tilsendt sognepræst Peter Møller Jensens nyhedsbreve om pilgrimsvandringer.

Pilgrimskalender