Pilgrimsvandringer med Bellahøj kirke

”Kom maj, du søde milde” – ja, nu er årets skønneste tid kommet, og vi pilgrimme må simpelthen ud og smage på foråret med vandrestøvlerne!

Det vil vi gøre på lørdag d. 11. maj, hvor der bydes på spændende moderne kirkearkitektur, lysegrøn bøgeskov, idylliske søer og et af Danmarks allerførste bofællesskaber. Og oveni en festlig afslutning hos vores gode venner Hans og Inga!

Dagen begynder kl. 10.00 i Bagsværd kirke, den verdensberømte danske arkitekt Jørn Utzons skelsættende værk fra 1976, hvor vi ser os om og holder en lille morgenandagt. Vi fra Bellahøj mødes kl. 9.00 ved stoppestedet for bus 68 mod Bagsværd på hjørnet af Borups Allé og Frederikssundsvej – bussen kører kl. 9.01, så sørg for at være der til tiden! De, der kommer inde fra byen kan tage S-toget linje B mod Farum til Bagsværd st. med afgang fra Hovedbanegården kl. 9.07 og gå det sidste stykke fra stationen hen til kirken – eller hoppe på bus 68 mod Bagsværd ved endestationen ved Vesterport st. (stoppestedet er på Vester Farimagsgade) kl. 8.43 og møde os andre, når vi stiger på bussen på Bellahøj. Det er selvfølgelig også muligt at komme i egen bil og parkere ved Bagsværd kirke – men så skal bilen jo også hentes i Bagsværd efter endt vandring!

Efter opholdet i Bagsværd kirke går vi ad gader og stræder ned til Bagsværd Sø med Regattapavillon og Rostadion, hvorefter vi kommer ind i Hareskoven, som lyser os i møde med nyudsprungne bøgetræer. Vi krydser gennem skoven og når til sidst ud ved landsbyen Jonstrup, der i dag er omgivet masser af moderne boligområder, deriblandt et af de første eksempler på et bofællesskab, Skråplanet, der er tegnet af arkitekten Jan Gudmand Høyer og er fra 1973. Her skal vi møde to af pionererne i bofællesskabet, Hans og Inga, som viser rundt og bagefter byder på en lille frokost.

Når det bliver tid til afsked omkring kl. 16.00, tager vi bussen til Værløse st. og S-toget ind mod byen derfra. Bilisterne står af i Bagsværd og går tilbage til Bagsværd kirke, mens vi andre fortsætter mod Bellahøj og så videre. Jeg forventer at vi er tilbage på Bellahøj (og på Hovedbanegården) ca. kl. 17.00.

Af hensyn til traktementet må I meget gerne melde jeres ankomst ved at svare på denne mail, så Hans og Inga ved hvor mange gæster, de får!

De bedste pilgrimshilsener

Pilgrimshilsen fra Peter, d. 30. januar 2019

Sognerejse til Assisi og omegn

Nu har du muligheden for at komme med til Italien torsdag d. 3. oktober – torsdag d. 10. oktober 2019.

Deltagerne kan se frem til at opleve skønne Assisi på selve festdagen for Frans, en rundvisning i den fantastiske basilika, bygget til ære for Frans, som den danske franciskanermunk Broder Theodor står for, forskellige vandringer i Umbriens frodige grønne natur, en ”Bellahøjmesse” under Guds åbne himmel, og som ekstra bonus et besøg i Ravenna med verdens flotteste mosaikker fra byens storhedstid under de byzantinske kejsere.  Jo, det bliver virkelig en eventyrlig uge i Frans af Assisis landskab!

Læs programmet om sognerejsen til Assisi og omegn her.

OBS: tilmeldingen startede mandag d. 4. februar - rejsen er allerede overtegnet, men du kan komme på venteliste.

Pilgrimshilsen fra Peter, d. 9. januar 2019

Pilgrimsvandring og  pilgrimstræf

Pilgrimssæsonen indledes lørdag d. 16. februar, hvor vi mødes foran Hellerup station kl. 14.00 for at begive os ud på første del af en rundvandring i København på marathondistancen, 42,195 km. Vi nøjes dog med de første ca. 11 km i denne omgang og håber på godt vejr, når vi kommer igennem Ryvangskvarteret og Emdrup, op til Grundtvigskirken og rundt om Utterslev Mose, inden vi når frem til Bellahøj kirke. Senere i foråret vil vi tage tråden op og fortsætte på den spændende marathonrute rundt om byen gennem kendte og ukendte kvarterer.

OBS Husk tilmelding til pmj@km.dk

Klik her: Nyhedsbrev om pilgrimsvandringer og udfyld formularen. Så får du fremover tilsendt sognepræst Peter Møller Jensens nyhedsbreve om pilgrimsvandringer.

Pilgrimskalender

Der er ingen begivenheder.