Pilgrimsvandringer med Bellahøj kirke

9. oktober 2021

Hilsen fra sognepræst Peter Møller Jensen
Sogne- og pilgrimspræst med speciale i tro, håb og kærlighed

Pilgrimsnyt i efterårstiden

Kære pilgrimsvenner

Rejseholdet er tilbage fra Sydslesvig efter fem dejlige dage med vandringer, oplevelser, stilletid, spisetid - og godt humør! Tak for følgeskabet og fællesskabet til alle jer, der var med!

Nu gælder det afslutningen på Nordsjællandsruten, hvor vi når rutens mål i Roskilde. Det er på næste lørdag d. 16. oktober at vi tager tråden op i Gundsølille og drager ud på en strækning, der fører forbi den middelalderlige Ågerup kirke og ud over det åbne land, men også ind gennem den nye bydel Trekroner, der er groet op omkring Roskilde Universitetscenter. Herude på det, der tidligere var bar mark, har arkitekter og byplanlæggere boltret sig med utraditionelle farver og former - og Trekroner kirke fra 2019 er bestemt heller ikke et barn af traditionen! Vi fortsætter ind mod det gamle Roskilde og slutter ved Domkirken.

De praktiske informationer følger her:

Lørdag d. 16. oktober

Nordsjællandsruten - fra Gundsølille til Roskilde (ca. 13,5 km)

Afgang fra Bellahøj kirke kl. 8.45 (NB!), mulighed for tilslutning på Bellahøj (Borups Allé) ved bus 26 kl. 8.57, på Vanløse st. (S-tog C mod Frederikssund) kl. 9.23 og på Stenløse st. (bus 358 mod Roskilde) kl. 9.53. Fra København H afgår S-tog C mod Frederikssund kl. 9.10.

Mødetid i Gundsølille (hjørnet af Gundsølillevej og Store Valbyvej) kl. 10.40.

Efter vandringen er der tog fra Roskilde st. tilbage mod København. Forventet ankomst til Bellahøj kirke ca. kl. 16.45 og til København H ca. kl. 16.15.

Der kræves ikke tilmelding til endagsvandringerne - mød blot op ved Bellahøj kirke, ved startstedet i Gundsølille eller ved et af tilslutningsstederne.

Husk rejsekort eller periodekort!

Jeg arbejder allerede nu på at tilrettelægge vores juleafslutning, som i år finder sted søndag d. 28. november, som er 1. søndag i advent. Vi begynder i Bellahøj kirke med en kort adventsgudstjeneste kl. 10.30, og vandrer derefter ad grønne stræk gennem byen mod et endnu hemmeligt mål! Mere om det senere, men sæt endelig kryds i kalenderen, så vi sammen kan slutte pilgrimsåret 2021 af på hyggelig vis.

PS: I morgen, torsdag d. 7. oktober kl. 19.00, er det tid for denne måneds Aftenrum, hvor vi får besøg af psykologen Stine Reintoft, der vil fortælle om "Livet efter krisen". Hvordan kommer vi videre efter en personlig krise - og hvordan finder vi tilbage til hverdagen efter en kollektiv krise som Coronaen? Det kan kun blive yderst relevant og spændende - og efter foredraget er der mulighed for at stille spørgsmål og snakke videre om aftenens tema.

PS: På fredag d. 8. oktober kl. 14.00 er der fredagscafé, hvor jeg skal fortælle om vores pilgrimstur til Sydslesvig, så kom og vær med til et par hyggelige timer med kaffe og kage - og masser af gode historier fra det gamle danske land!

PS: Næste torsdag d. 14. oktober kl. 19.00 er der filmaften med noget så eksotisk på programmet som en nordmakedonsk film fra 2019 med den kryptiske titel "Gud eksisterer, hendes navn er Petrunya"! Det er en sjov og skæv fortælling fra det lille Balkanland om et gennempatriarkalsk samfund, der bliver taget med bukserne nede, da en kvinde pludselig bryder de gængse normer. Filmen vandt den såkaldte LUX-pris, Europaparlamentets filmpris, i 2019.

På godt gensyn!

De bedste pilgrimshilsener