Nye læsere kan begynde her!

# Præstens blog
Udgivet mandag d. 8. februar 2021, kl. 16:35

Ugens præstetanker af Peter Møller Jensen

”Allerede fra den første side i Bibelen står de store fortællinger i kø. På én gang religiøse og eksistentielle grundfortællinger og vigtig kulturarv. Her kan man læse og blive klogere på sig selv, på vores kultur og på den store fortælling om Gud og mennesker.”

Sådan står der på omslaget til den nye oversættelse af Bibelen, der udkom sidste år og meget passende fik titlen ”Bibelen 2020”. Midt under nedlukningen i den første bølge af Corona-pandemien dukkede den store bog op – måske som en anledning til at bruge tiden til at fordybe sig i de store fortællinger og komme tættere på den store fortælling om Gud og mennesker.

Men det kan være en stor udfordring at gå i gang med at læse Bibelen fra ende til anden – selv i den nye og lettilgængelige oversættelse. For Bibelen er jo ikke bare en sammenhængende fortælling, men en samling af mange fortællinger. Ikke én bog, men mange bøger. Derfor er det godt at have nogen at læse sammen med. Nogen at drøfte det man har læst sammen med.

Lige nu er vi igen i nedlukning, og vi har brug for inspiration, brug for at få sat tankerne i gang med andet end smitte, test og vacciner. Og hvad kunne være bedre og mere givende end at tage fat sammen på at læse Bibelen 2020 i 2021? Det er det vi præster i Bellahøj kirke vil indbyde jer til med vores spændende projekt ”Bibelen 2020 i 2021”. I løbet af indeværende år med start tirsdag d. 23. februar vil vi mødes hver anden tirsdag kl. 17.00-18.30 i en eller flere læsegrupper og dykke ned i det store værk. Med i alt 34 nedslag i Bibelen, 16 i Det Gamle Testamente og 18 i Det Nye Testamente, 2 hver gang, får vi den store fortælling i kort form, Bibelens røde tråd. Og som appetitvækker til den fælles læsning kan du på tirsdag d. 9. februar møde journalisten og studieværten Paula Larrain, der vil fortælle om sit forhold til Bibelen og om hvordan de bibelske tekster har udviklet hendes kristne tro.

Lige nu er det jo desværre ikke muligt at mødes fysisk, så startaftenen med Paula Larrain og de første gange af ”Bibelen 2020 i 2021” må afvikles online som Zoom-møder. Man skal derfor tilmelde sig til startaftenen på tirsdag via kirkens hjemmeside på www.bellahoejkirke.dk/event/8178928 og til selve læsegrupperne på www.bellahoejkirke.dk/event/8210340. Det er gratis at deltage, og man kan købe et eksemplar af ”Bibelen 2020” i kirken til halv pris, 200 kr., når man er tilmeldt læsegrupperne.

Vi præster glæder os til at åbne Bibelen 2020 i 2021 sammen med jer – og til den inspiration, der garanteret vil udspringe af de mange spændende drøftelser! Og husk: Alle kan være med – nye læsere kan begynde her!